Μπουτάκια κοτόπουλου
Απολαύστε τα πιο ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει ποτέ, και συνδυάστε τα με τραγανές πατάτες baby ή γλυκοπατάτες.
Συστατικά
- 2 τμχ. μπουτάκι κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφουμε το κρέας μας με το ελαιόλαδο να πάει παντού.2 τμχ. μπουτάκι κοτόπουλου, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη μουστάρδας και στο τέλος το αλάτι με το πιπέρι.1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
- Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλο μέσα στο δοχείο του air fryer αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο λαδί. Προσέχουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους ώστε να περνάει ο αέρας ελεύθερα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 °C.
- Στα 20 λεπτά γυρίζουμε τα μπουτάκια και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά στους 180 °C.
- Αν θέλουμε ξεροψημένο το πάνω μέρος ξαναγυρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε στους 200 °C για ακόμα 2-3 λεπτά.