Γαρίδες Σαγανάκι
Γαρίδες σαγανάκι, ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας το καλοκαίρι και όχι μόνο, μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία. Φρέσκες γαρίδες με πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματικά μυρωδικά, και φυσικά τη λατρεμένη φέτα, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Η προσαρμογή αυτής της παραδοσιακής συνταγής στη φριτέζα αέρα είναι μια πρόκληση που αναδεικνύει τις γεύσεις και προσφέρει ένα λίγο πιο υγιεινό αποτέλεσμα, κάνοντας το πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 6 τμχ. γαρίδες Νο2
- 100 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τμχ. ντομάτα
- 1 τμχ. κρεμμύδι (μεσαίο)
- 1 τμχ. πιπεριά πράσινη
- ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. πελτέ
- ½ κ.γ. γλυκάνισο
- 2 κ.σ. ούζο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός (γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 190 °C και μαζεύουμε τα υλικά μας.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας. Αν έχουμε κατεψυγμένες φυσικά της αφήνουμε να αποψυχθούν εντελώς.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι ή κατευθείαν στον πάτο του κάδου πάνω σε λαδόχαρτο.6 τμχ. γαρίδες Νο2, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 τμχ. ντομάτα, 1 τμχ. κρεμμύδι, 1 τμχ. πιπεριά πράσινη, ½ κ.γ. μπούκοβο, 1 κ.γ. πελτέ, ½ κ.γ. γλυκάνισο, 2 κ.σ. ούζο, ½ κ.γ. αλάτι, Πιπέρι
- Προσθέτουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.100 γρ. φέτα
- Ψήνουμε στους 190 °C (390 °F) για 8 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190 °C (390 °F) για ακόμα 6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με μαϊντανό και λίγη φρεσκοτριμμένη φέτα από πάνω.
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μέγεθος γαρίδας θέλουμε.
- Για να κάνουμε νηστίσιμο το πιάτο αφαιρούμε εντελώς τη φέτα.