Σαλάτα μπουράτα με ντοματίνια
Ανακαλύψτε μια γρήγορη σαλάτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τυριού μπουράτα, τα ζουμερά ντοματίνια και την έντονη γεύση της σάλτσας πέστο. Μια συνταγή που δεν απαιτεί πολύπλοκες διαδικασίες ή χρονοβόρες προετοιμασίες με τη βοήθεια του air fryer.Σερβίρετε τη σαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μερικές σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού. Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο ενισχύει τις γεύσεις, αλλά προσθέτει και μια υπέροχη υφή στο γεύμα σας.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 100 γρ. τυρί μπουράτα
- 250 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού (προαιρετικό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τμχ. κρεμμυδάκι (λευκό μέρος)
- ⅓ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.γ. ξύδι (βαλσάμικο, κόκκινο ή sherry)
Σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι
- Ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση
- Βγάζουμε την μπουράτα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.250 γρ. ντοματίνια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 τμχ. κρεμμυδάκι, ⅓ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι
- Βάζουμε στον κάδο και ψήνουμε για 6 λεπτά στους 170 °C μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάδου στο μπολ και ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε ελαφρά.2 κ.γ. ξύδι
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο τα ντοματίνια, και τα απλώνουμε σε μια στρώση, και στη μέση βάζουμε, με πολλή προσοχή να μην σπάσει, την μπουράτα.100 γρ. τυρί μπουράτα
- Ρίχνουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ακανόνιστα την πέστο και τα φύλλα βασιλικού.2 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, Φρέσκο βασιλικό, Αλάτι
- Σπάμε την μπουράτα με ένα κουτάλι και σερβίρουμε λίγο από όλα σε φρεσκοψημένο ψωμί.Ψωμί φρυγανισμένο
Tips
- Προσέξτε να προμηθευτείτε το τυρί μπουράτα που είναι ρευστό στο εσωτερικό, δεν έχει σχέση με τη φρέσκια μοτσαρέλα. Θα την βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Η καλύτερη επιλογή ξυδιού είναι το sherry vinegar αλλά και τα άλλα δύο ταιριάζουν μια χαρά.
- Προσέξτε όταν μεταφέρετε την μπουράτα από το δοχείο της γιατί σπάει εύκολα.