Μπρόκολο
Μαγειρεύοντας το μπρόκολο στο air fryer, αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικού ελαιολάδου, ενώ διατηρείτε τη φυσική του υφή και γεύση. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό και νόστιμο συνοδευτικό πιάτο, ιδανικό για κάθε γεύμα.
Συστατικά
- 300 γρ. μπρόκολο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C.
- Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε φουντίτσες.300 γρ. μπρόκολο
- Βάζουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο σε ένα μπολ ψεκάζουμε με το λάδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι
- Τοποθετούμε το μπρόκολο στο καλάθι του air fryer σε μία στρώση και ψήνουμε για 4 λεπτά στους 180 °C.
- Μόλις τελειώσει ανοίγουμε το air fryer ανακατεύουμε τα κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 4 λεπτά και πάλι στους 180 °C.