Λαχανάκια Βρυξελλών
Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών στο air fryer, έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο για να απολαύσετε αυτό το μοναδικό λαχανικό. Με τη μαγεία του air fryer, τα λαχανάκια μεταμορφώνονται σε τραγανά, χρυσαφένια δημιουργήματα, που απογειώνουν τη γεύση σε κάθε μπουκιά σας.Σε συνδυασμό με τη σως που σας προτείνουμε το πιάτο ανεβαίνει ένα επίπεδο στη γεύση.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- Αλάτι
Σως (προαιρετικό)
- 40 γρ. ξύδι βαλσαμικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
Εκτέλεση
- Για την προθέρμανση επιλέγουμε στο air fryer θερμοκρασία 200 °C.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα απέξω φύλλα, αν χρειάζεται, από τα λαχανάκια.300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- Στη συνέχεια τα κόβουμε στα δύο, κάθετα στο κοτσάνι. Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε, ανάλογα, στα 3 ή 4 κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, Αλάτι
- Τα τοποθετούμε στο κάδο του air fryer που το έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε στους 200 °C και χρόνο ψησίματος 6 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Αν έχουν πάρει χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμα.
Σως (προαιρετικά)
- Σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Περίπου στα 3-4 λεπτά.40 γρ. ξύδι βαλσαμικό
- Όταν η υφή του είναι πιο σιροπένια, βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σόγια σος, 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- Αφού έχουμε σερβίρει σε πιάτο τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα περιχύνουμε με τη σως μας. Προσθέτουμε έξτρα λάιμ από πάνω.
Tips
- Η σως αν και δεν είναι απαραίτητη θα πάει σε άλλο επίπεδο το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια, τα λαχανάκια θα ψηθούν τέλεια και μπορείτε απλά να τα γευτείτε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι ή λάιμ.
- Αν βάλετε αρκετή ποσότητα και δεν είναι σε μια στρώση τα λαχανάκια, δώστε λίγο παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο, 1 με 2 λεπτά, αναλόγως.