Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά σε όλο τον κόσμο. Με τη χρήση του air fryer, μπορείς να δημιουργήσεις τις τέλειες τηγανητές πατάτες χωρίς τη χρήση μεγάλης ποσότητας λαδιού.
Φτιάξτε τες πολύ εύκολα και απλά, χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα. Η πρώτη σου κίνηση είναι να καθαρίσεις καλά τις πατάτες και να τις κόψεις σε λεπτές φέτες. Σε αυτό το σημείο εγώ επιλέγω σχεδόν πάντα να κρατάω τη φλούδα οπότε τις πλένω με σφουγγάρι.
Στη συνέχεια, απλώνεις τις πατάτες σε μία μόνο στρώση στο air fryer και ψήνεις στους προκαθορισμένους χρόνους του air fryer. Αν δεν έχει προγράμματα απλά δες τη δική μας προτεινόμενη θερμοκρασία στη συνταγή παρακάτω.
Πατάτες Τηγανητές
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 2 τμχ. πατάτες (μεγάλες)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (ή κάποιο άλλο έλαιο)
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κουρκουμάς
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή αν θέλουμε να κρατήσουμε τη φλούδα, τις πλένουμε πάρα πολύ καλά, θα ήταν προτιμότερο να πλυθούν με σφουγγάρι.2 τμχ. πατάτες
- Κόβουμε τις πατάτες όπως μας αρέσει είτε σε στικ είτε σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο τις ανακατεύουμε και στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Φυσικά, μπορείτε να βάλετε ότι μπαχαρικά θέλετε.1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ½ κ.γ. κουρκουμάς, Αλάτι, Πιπέρι, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- Ψήνουμε στο πρόγραμμα του air fryer για πατάτες, αν δεν έχει συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 °C για 15 λεπτά.
- Ενδιάμεσα θα μας χτυπήσει το air fryer για να ανακατέψουμε τις πατάτες αν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα τότε πατώντας εδώ βάζουμε 7 λεπτά υπενθύμιση στο κινητό/tablet/υπολογιστή μας.
- Μόλις οι πατάτες μας πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμες να τις ευχαριστηθούμε.
Καλησπέρα,εμένα γιατί μου κολλάνε στον πάτο οι πατάτες?
Καλησπέρα σας, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν, είτε να βάζετε λίγο παραπάνω λάδι ή να βάλετε λαδόκολλα, ή κάποιο πατάκι σιλικόνης πολλαπλών χρήσεων.